Oslo Grand Prix "referat", vondt i mage og ny uke med diett :)

God søndagsmorgen :) Har fått mange veldig hyggelige ønske meldinger før konkurranse og så ble det veldig stille etter, noen spørsmål om hvordan det gikk men gikk tom for batteri på telefonen i går kveld og brydde meg egentlig bare om å få i meg noe mat og kose meg sammen med gjengen ! :) 

Denne gang fikk jeg en 5 - plass som jeg faktisk er utrolig fornøyd med i -80 kg med tanke på det feltet som var, vinneren i klassen min vant overall, dvs han ble kåret den beste byggeren gjennom hele stevnet, nr 2 i min klasse hadde en hardhet og definisjon jeg vil påstå er i verdenstoppen og nr 3 og 4 var faktisk bare bedre enn meg.

Har fått en del ønskninger der det står " du vinner lett" og lignende og vil bare informere at jeg denne gang IKKE stiller i Juniorklassen som er der jeg enda hører til. På Oslo Grand Prix er det ikke juniorklasse og derfor bestemte jeg meg denne gang for å kjøre gjennom sammen med seniorene av en enkel grunn. Og det var å prøve en ny "oppkarbingsmetode" for å se hvordan kroppen min reagerte på den slik at om jeg traff på formen så kunne jeg kjøre samme opplegg mot Loaded Cup neste helg der jeg skal stille i Junior! :) Men denne gang pinte jeg kroppen alt for hardt uken før med å kutte all karb og salt for lenge før og vann. Når jeg kom meg under 80 kg på innveiingen så skulle jeg karbe opp på en 400 g søtpoteter og litt riskaker hvert måltid. Dette fant jeg ut at ikke fungerte på min kropp i det hele, våkna lørdagsmorgen og jeg er 120 % sikker på jeg så bedre ut morgenen før NM 2012 enn hva jeg gjorde i går, 1,5 år senere. Så om dette funka ? Nei ikke for min del.

Når forbedømmingen var i gang merka jeg spesielt når jeg prøvde å posere at jeg hadde ingen kontakt med muskulaturen og all søtpotetene hadde gjort meg oppblåst i magen og ja, det var faktisk ikke noe gøy. Til og med Tommi så at her var det noe som ikke stemte. Sto og pumpa og pumpa backstage og kom ikke frem en eneste blodåre og ingen fylde i muskulaturen. Så her måtte noe gjøres . Fikk beskjed om at jeg måtte prøve å få i meg noe som kunne gi meg noe futt, så jeg fikk lov å gå på Mc Donalds å hive i meg 2 burgere, en pakke fries og en halv liter brus for å prøve å "shitloade" som det kalles. Få i meg salt og en del karbs. Etter dette lå jeg flere timer backstage og venta på finalen, som jeg faktisk kom til. Som var en seier i seg selv for min del med tanke på hvordan formen var. Følte meg utrolig dårlig i magen og rar men når vi ble kalt opp til å gjøre oss klar og jeg begynte å pumpe opp å gjøre meg klar så merka jeg endelig at ting begynte å skje, ( i forhold til forbedømmingen). Følte meg vertfall litt fyldigere og bedre nå. Så var det å komme seg ut på scenen å prøve å gjøre opp for hva jeg ikke gjorde på forbedømmingen men la oss være ærlige, de 4 som slo meg var bedre og KANSKJE, nå sier jeg kanskje, jeg kunne klatra bitte litt opp i plassering om jeg hadde hatt en optimal oppkjøring og truffet på formen. Men viktigste av alt, jeg koste meg i finalen! :D Folk heia og det var gøy. Jeg ble veldig fornøyd med plassering til tross for utgangspunktet og fikk nå lært at kroppen min trenger tid på å få i seg næring så til Loaded Cup blir det en helt annen oppkjøring. 

Ellers hadde jeg en kanon dag med gode folk rundt meg og Team 24 Fitness leverer en super oppfølging. 


Og ikke minst turen takk til denne skapningen som har stått på som en MASKIN de siste døgnene som slave for meg ! Absolutt en stor takk til deg samboeren min ! :* Uten henne så vet jeg ikke hva jeg skulle gjort denne gang ! :) 

Noen flere bilder fra dagen :

 

3 Bilder fra forbedømmingen da ting absolutt ikke stemte :) Kan nesten se det på ansiktet mitt. Bilder fra finale kommer senere :) 
 

 

Ellers har jeg lært en god del om kroppen min denne helgen og vet hva jeg ikke skal gjøre til neste helg! En av grunnene til jeg bestemte meg for å stille i vår var nettopp dette; det å finne ut hva jeg kan gjøre for å toppe formen på best mulig måte. Jeg prøvde en måte i 2011 som absolutt ikke funka, i 2012 så traff jeg ganske bra på et helt annet opplegg, i går så prøvde jeg en annen måte som ikke funka og det kan fort skille deg en hel del på hvordan en står på scenen, neste helg er jeg usikker, men Tommi snakka om vi skal begynne å fylle opp kroppen fra Torsdagen siden jeg ikke har noe vektklasse jeg må presse meg ned i så vi får se. Er så utrolig mange måter å lade opp til en konkurranse på og det tar tid å finne sin måte, den gylne vei som passer akkurat deg og din kropp. Jeg visste også jeg hadde litt igjen på formen denne gang så planen etter Loaded Cup er å holde en noen lunde ok form og begynne på diett allerede fra mai av slik at jeg faktisk for en gang skyld klarer å komme meg i GOD nok form til Arnolds og høsten konkurranser! 

Nå skal jeg få i meg en litt grei porsjon med frokost før jeg skal ned på 24 og filme med Iform.no. For dietten er i gang igjen og om bare 6 dager er det tid for ny konkurranse. 

Håper folk får en super søndag! 

Morten

2 kommentarer

annonym

13.04.2014 kl.12:28

Bra gjennomført. I denne idretten er kunnskap utrolig viktig. Man må gjøre "feil" for å lære og bli bedre. Jeg liker igrunn ikke helt de vektklassene i kroppsbygging fordi folk kan ødelegge formen sin på diett, siden de gjøre ulike ting for å klare klassen. Da er det lett at formen ikke blir helt optimal. Jeg føler at klassen din var veldig høy, på et høy internasjonalt nivå. Det er små faktorer som skilller personene. Jeg føler at de bildene fra scenen virker du litt "flat" eller at det var dårlig belysning/at du ikke strammet på bildene. Magemuskelen kunne komt bedre frem og bakside lår, ut ifra de bildene fra scenen. Jeg vet ikke om dette skyldes farge, belysning eller ikke optimal form. Vet det er kjipt å ikke yte sitt beste. Men du vil få mange flere muligheter. Lykke til videre i neste konkurranse. Om noen år er du og Flex lewis i toppen

annonym

13.04.2014 kl.12:29

https://www.youtube.com/watch?v=kbjnaZhQ8ak

mortenvedoy

15.04.2014 kl.12:54

annonym: Tusen takk for en fin kommentar :) Ja skyldes nok litt at formen ikke var helt i topp, mangler enda litt på bakside lår og rumpe, magen tror jeg bare var pga oppkarbingen ble for liten og jeg var faktisk tørrere og fyldigere helgen før når jeg hadde oppkarbing, så mot Loaded starter jeg tidligere og har ingen vekt å forholde meg til. Tror nok det at jeg kjørte kroppen så langt ned uken før og bare fikk en kveld å karbe på gjorde at jeg missa ! :) men man lærer så lenge man lever og var en god erfaring og ta med videre :) Gir meg bare mer motivasjon til å gi ekstra gass fremover ! :)

Skriv en ny kommentar

mortenvedoy

mortenvedoy

22, Stavanger

Mitt navn er Morten Vedøy, er 20 år og kommer opprinnelig fra Stavanger. Bor nå i oslo sammen med min samboer, Marianne og vår lille katt :) Har en lidenskap for alt som har med trening og sunn livsstil å gjøre , og har deltatt på 3 konkurranser innen kroppsbygging og vunnet Norges mesterskapet i Junior Kroppsbygging (-23 år ) ! Her på bloggen vil jeg skrive om alt som har med trening, ernæring og mine meninger om syn på andre ting ! :) Er også utdannet Personlig Trener og om noen skulle være interessert i en PT som virkelig skal gjøre alt for du skal komme dit du vil så kan jeg kontaktes på : morten_vedoy@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits