Back on track. Veien til scenen 2014

Hola alle treningsglade og ikke treningsglade folk der ute ! 
Leker litt med tanken på å starte opp bloggingen litt igjen, vet ikke helt hvorfor, kanskje det er dietten som tar over og gjør meg gal. Uansett i steden for at jeg skal poste bilder hver eneste dag av formen på facebook, så kan det være greit for de som kanskje ikke er så interesserte å ha et valg om å heller gå inn på bloggen for å se !  

Som sagt er jeg ikke den personen som har mest på hjertet men i dag så har jeg hatt så sinnsykt mye i hodet og tenkte kanskje det var greit å få det skrevet ned ett sted. Derfor gjør vi det slik. 

Som noen kanskje har fått med seg så er denne karen på diett om dagen. Har foreløpig planer om 2 konkurranser i kroppsbygging nå til våren. Den ene er om  18 dager og er Oslo Grand Prix og nummer to er helga etter på; Loaded Cup. Så her går det i kylling, kardio og trening om dagen kan en si. 

For de mer interesserte så stiller jeg nok sannsynligvis i - 80 kg klassen i Oslo Grand Prix siden de ikke har junior klasse der. Så da får jeg prøve meg mot de eldre gutta. For å være ærlig så har jeg ingen anelse om hvordan det skal gå. Får jo høre av folk at jeg har fin fysikk og formen kommer seg osv.. Men man blir litt blind på seg selv og hodet henger ikke med så man prøver gjerne å sammenligne seg mot konkurrenter og tror alle andre er så mye bedre enn seg selv. Men prøver å tenke på meg selv og at jeg bare skal gjøre så godt jeg kan så får det gå som det går. Moro blir det, ingen tvil !
Helgen etterpå så er det Loaded Cup i Danmark. Dette er en stor konkkuranse for flere land som jeg har hørt mye bra om. Her skal jeg gå i junior klassen som kanskje passer meg litt bedre. Siden jeg er 22 år så vil jeg tro jeg har bedre sjanse til å hevde meg her. Men stiller mot de beste juniorene i fra Danmark, Sverige, Tyskland, Tjekkia, Litauen, Nederland og Belgia. Så tror det kommer til å bli nok av bra konkurrenter her også. Kjenner jeg gleder meg enormt mye. Det å stå på scenen og gjøre det en elsker er helt fantastisk selv om noen dager er verre enn andre. Gjelder å ha hodet på rett plass og jobbe året rundt for å hevde seg i denne sporten. Sist jeg var med i 2012 så vant jeg Norgesmesterskapet i juniorklassen og siden den tid har jeg hatt 1 mål og det var å kvalifisere meg til Arnold Classic og kjempe mot de beste juniorene i verden ! Grunnen til jeg bestemte meg for å stille nå til Våren var for å se hva som har skjedd det siste året og bare for jeg var sugen på å få flere scenebilder fra Jon Klasu ! ;) hehe. 

Med meg på laget har jeg Tommi Thorvildsen og Tomminutrition som gir meg alt jeg trenger av kosttilskudd. I tilegg styrer Tommi dietten og hjelper meg med hva jeg måtte trenge. Det er jeg utrolig takknemlig for! Makan til kar skal du lete lenge etter, styrer ett team på over 70 utøvere og konkurrerer selv som proff! Respekt skal mannen absolutt ha. 
Tidligere har jeg stilt for Team Citygym men nå som jeg bor i Oslo og får hjelp av Tommi stiller jeg for Team 24Fitness. 
For de som ikke har vært innom her før så anbefales det! Ett utrolig bra gym og utrolig mange flinke atleter innenfor fitness sporten. Så for de som kanskje trenger litt motivasjon så finnes det mye og hente her, Mange hyggelige mennesker og kjempebra miljø! Jeg er en person som aboslutt foretrekker mat fremfor pulver, men på diett der kroppen skal pines til det ytterse og man skal få av så mye fett som mulig er kosttilskudd noe jeg mener, absolutt nødvendig. Selv bruker jeg disse her nå de siste ukene. Whey Explode protein, som absolutt er det beste produktet jeg har prøvd gjennom tidene av protein typer.! En helt fantastisk sjokolade smak og utrolig bra og rent innhold! 
I tilegg bruker jeg BCAA, L-glutamine, ZMA, Animal Pak, Udos Choise og Frenzy.
Utover dette ligger jeg utrolig lavt på kcal om dagen. ! Ligger på en ca 2200 kcal og kjenner hodet ikke henger helt med. Men følelsen av og se formen bli bedre for hver eneste dag er veldig gøy og ikke minst motiverende!Utenom det så må jeg innrømme jeg gleder meg utrolig til å sette meg på Fridays og nyte en dobbel Jack Daniels burger og mocha mud pie etter fotoshooten jeg skal ha med Jon Klasbu 25 april. :)
Planene etter konkurranse litt uvisst, i utgangspunket er jo og stille på 3-4 konkurranser i høst da det blir Arnold Classic, NM, Norway Open og forhåpentligvis Nordisk Mesterskap om jeg kommer på top 3 på NM. Så sommeren blir for min del ingen ferie, derimot jobb, trening, kardio, kylling og ja... Egentlig slikt livet mitt er den dag i dag. Blir nok sannsynligvis 1 år pause etter høsten og så får vi se hvor jeg ender opp i fremtiden. Målet er jo å klare å fylle - 90 kg klassen innen noen år og kanskje hevde meg internasjonalt en gang i fremtiden.

Om noen lurer på hvordan dagene mine er nå så jobber jeg så og si hver eneste dag på kvelden. Starter dagen rundt 6-7 med trening og kardio. Matlaging og jobb. Temmelig A4 liv kan en si. Treningsprogrammet jeg kjører for tiden kaller jeg Morten Spesial. Med andre ord så kjører jeg ingenting fast. Jeg trener det jeg føler for den dagen og antall reps, sett osv tar jeg den dagen. Liker ikke å gjøre kroppen vandt med noe fast program og merker at kroppen min trives og responderer utrolig bra på det. Det siste året har jeg også roet ned vektene betydelig på grunn av noen småslitasjer i skuldrene og albue. Men så lenge man trener riktig så kommer resultatene. Har tidligere vært en person som har likt og bare lasse på med vekter og gjøre alt for å få dem opp men merker kroppen blir sliten og man blir til syvende og sist skadet.

 

Jeg tror jeg avrunder her. På tide å få i seg litt mat i kroppen. Er det noe spørsmål er det bare å kommentere i feltet ! Kommer litt oppdateringer med treninger og formbilder.  

God kveld videre ! 
6 kommentarer

Rocky

25.03.2014 kl.19:15

2200kcal ja, da skjønner jeg.. Men formen din er helt rå mann! Du burde få gåsehud når du steller deg foran speilet:-) Hva lå du på kcal når du startet dietten din? Kutter ned ukentlig? Og hva med karbs?? Lykke til videre!!:)

annonym

25.03.2014 kl.19:31

Veldig bra! Ser ut som du har vokst. Men legger merke hvis jeg skal være pirkete: er at leggende dine forfra kunne vært litt bedre. Stå på, du kan nå langt!

mortenvedoy

25.03.2014 kl.19:43

annonym: Tusen takk skal du ha :) Jo det er jeg veldig klar over, syns de ser små ut fra alle vinkler for de i bunn og grunn er min svakeste side, har trent legger på alle mulige måter men skulle gjerne hatt bedre genetikk på den delen! Jobber med saken vertfall ! :)

mortenvedoy

25.03.2014 kl.19:45

Rocky: Tusen hjertelig takk :) Hyggelig å høre ! Er nå ikke i mål formmessig enda, derfor jeg har lagt meg så langt ned på karben nå, har enda en del på bakside som må av og generelt bli hardere ! Starta vell på en 4000 kcal rundt juletider og lå på en 3000 frem til for en måned siden. Siste 4 ukene har jeg kutta litt hver uke! Fra i dag av spiser jeg bare karbs før trening, rett etter og måltidet etterpå ! :) så 1 måltid med havregryn, 1 med riskaker og 1 med ris. Ellers 4 måltid med bare protein og fett ! Blir hardt men kroppen min holder alltid mye vann og må alltid veldig lavt på karben for å få det bort !

Sindre

25.03.2014 kl.19:59

Vanvittig imponerende det arbeidet du har lagt ned de siste årene. Får ikke følelsen av at du gir deg med det første. Hadde vært spennende å se deg mot Thesen i -90 i fremtiden. Har forresten vært nære ved å si at du burde endre overskriften på det gamle innlegget til: "Boom! Jeg kommer i form mens fruen er det en annen sak med". Hehe! Stå på videre :)

mortenvedoy

25.03.2014 kl.20:03

Sindre: Hehe tusen takk :) Vanvittig hyggelig å høre ! :) Jo hadde vært en ære og konkurrere mot de virkelig gode gutta men er som sagt ung og trenger mer tid på kvalitet! tror det er det som kan gjøre jeg kanskje ikke gjør det så bra i -80 når gutta er 30 og 40 år ! Nei planen er jo å forsette å utvikle meg å holde treningen serriøs, da man virkelig blir god! Skal stå på og gjøre mitt beste !:)

Skriv en ny kommentar

mortenvedoy

mortenvedoy

22, Stavanger

Mitt navn er Morten Vedøy, er 20 år og kommer opprinnelig fra Stavanger. Bor nå i oslo sammen med min samboer, Marianne og vår lille katt :) Har en lidenskap for alt som har med trening og sunn livsstil å gjøre , og har deltatt på 3 konkurranser innen kroppsbygging og vunnet Norges mesterskapet i Junior Kroppsbygging (-23 år ) ! Her på bloggen vil jeg skrive om alt som har med trening, ernæring og mine meninger om syn på andre ting ! :) Er også utdannet Personlig Trener og om noen skulle være interessert i en PT som virkelig skal gjøre alt for du skal komme dit du vil så kan jeg kontaktes på : morten_vedoy@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits